Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ

Vanaf 1 januari 2014 is de geestelijke gezondheidszorg ingrijpend gereorganiseerd. Hoofddoel is bezuinigingen, de overheid heeft de zorgverzekeraars ook veel macht gegeven. 

De Geestelijke gezondheidszorg vanaf 2014 verdeeld in Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ.

De Generalitische Basis GGZ kent verschillende behandelingen: Behandeling Kort, Behandeling Middellang, Behandeling Intensief en Behandeling Chronisch. U wordt naar de Generalistische Basis GGZ verwezen als uw problemen, niet te lang bestaan (een half jaar), niet te ingewkkeld zijn, geen hoog risico hebben en niet al te ernstig zijn. 

De Specialistische GGZ kent zo'n onderscheid in verschillende lengtes niet. U wordt naar de SGGZ verwezen als uw problemen complex zijn, een hoger risico hebben en ernstiger zijn.

Uw huisarts bepaalt naar wat voor hulp u verwezen wordt en moet dat duidelijk op in de verwijsbrief aangeven. Voor elk soort hulp is opnieuw een verwijsbrief nodig. Als u huisarts u heeft verwezen voor Behandeling Kort en dat is onvoldoene dan dan dient u een andere verwijzing aan te vragen bijvoorbeeld voor Behandling Middellang, Intensief of Gespecialiseerde GGZ.

U kunt bij mij terecht voor alle vormen van GGZ en ook voor consulten buiten de basiszorg.