Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkinformatie

 Welke hulp hebt u nodig?


Als u hulp zoekt voor psychische problemen, is een gesprek met uw huisarts een goede eerste stap. De huisarts kan u helpen om problemen op een rijtje te zetten en u informeren over mogelijkheden van hulpverlening. Om voor vergoeding in aanmerking te komen hebt u in ieder geval een verwijzing nodig.

Specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) is aan te raden als u langer dan een half jaar last hebt van uw probleem en/of als uw probleem meer gebieden (relatie, werk, vrienden) beïnvloedt of als u eerder behandeld bent bij een andere hulpverlener voor deze problemen. In feite wordt u dan verwezen voor psychotherapie. 

Als u minder dan een half jaar last heeft en er niet eerder voor behandeld bent en uw probleem strekt zich niet over meerdere levensgebieden uit dan kunt u zich laten verwijzen voor  generalistische basis geestelijke gezondheidszorg. Hiervoor kunt u ook bij mij terecht. 

Als psychotherapeut ben ik opgeleid om intensieve psychologische hulp te verlenen met toepassing van psychotherapeutische behandelmethoden. Mijn doel is om samen met de cliënt psychische klachten en problemen op te heffen, of zoveel te verminderen dat men er minder last van heeft. Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet BIG en de titel psychotherapeut is bij wet beschermd via het BIG-register van Psychotherapeuten.

U kunt afhankelijk van uw klachten en uw voorsgeschiedenis bij mij terecht voor korte middellange en lange behandelingen.